marți, 10 septembrie 2013

  
 
    Conform unui studiu din Planul de analiza si acoperire a riscurilor, un cutremur comparabil cu cel din 77, ar provoca peste 6.500 de morti si mai mult de 16.000 de raniti grav. Numarul cladirilor afectate de cutremur ar fi de 23.000.
   "Bucurestiul este recunoscut ca fiind capitala cu cel mai mare risc seismic din Europa. Cu cat cladirile sunt mai vechi, mai inalte si au spatii publice mai largi la parter, cu atat vor fi mai avariate in cazul unui cutremur", a declarat pentru NewsIn, Dan Lungu, director general al Institutului National al Monumentelor Istorice si profesor la Universitatea Tehnica de Constructii. Potrivit lui Lungu, cladirile cu cel mai mare risc seismic sunt cele din beton armat construite inaintea celui de-al doilea Razboi Mondial, in zona centrala a Capitalei. "La un cutremur cu o magnitudine comparabila cu a celui din 1977, nu exista prea multe sperante pentru aceste cladiri. Riscul cel mai mare din punct de vedere al pierderii de vieti om
enesti este la acest tip de cladiri", a subliniat Dan Lungu.

Biroul Mobifort pentru protectie la cutremur

Vino la vizionare

Te asteptam in zona Salii Palatului din Bucuresti pentru a afla mai multe despre biroul MobiFort si cum sa te pregatesti pentru cutremur. Programari la 0761146285, de luni pana duminica.


- Copyright © MobiFort -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -