marți, 1 noiembrie 2016


Prin EXERCIȚIUL SEISM 2016 autoritatile si-au testat capacitatea de raspuns si de organizare in caz de dezastru. in cazul unui seism de mare amploare care ar afecta orasele Bucuresti si Iasi.

Bilantul exercitiului SEISM 2016: In Bucuresti 3.910 de persoane ranite, 1.500 de persoane decedate si 2.600 de persoane sinistrate, ramase fara adapost, la 12 ore de la cutremur. Iar in Iasi 2.200 de persoane ranite, 875 decedate si 750 persoane sinistrate.

Persoanele decedate, care exced celor 300 de locuri din morgile din Bucuresti, vor fi depuse in corturi si alte spatii de depozitare ale Institutului Naţional de Medicina Legala. 105 medici legisti sunt pregatiti si vor fi mobilizati prin rotatie.

Atat in Bucuresti, cat si in Iasi, au fost intocmite liste cu persoanele disparute si au fost create linii telefonice speciale pentru apartinatori.

Dificultati intampinate, situatii ramase de clarificat:
- Asigurarea hranei in primele ore dupa cazarea in centre a sinistratilor;
- Asigurarea hranei pentru fortele de interventie relocate si conditiile de cazare ale acestora;
- Asigurarea cazarmamentului in spatiile de cazare puse la dispozitie pentru persoanele sinistrate;
- Gestionarea voluntarilor. Nevoia de organizare a acestora;
- Gestionarea ajutoarelor oferite in astfel de situatii de catre ONG-uri, persoane fizice, sau alte organisme.

Autoritatile ar putea preveni o mare parte din mortile si accidentele ce vor surveni majoritar din cauza prabusirii cladirilor, promovand in loc de pusul in tocul usii biroul de protectie la cutremur Mobifort. Speram ca nu ne vor ignora mesajele si comentariile si vor sustine si promova demersul nostru pentru ca un numar cat mai mare de oameni sa fie salvati de birou la cutremur.

Nu uitati de asemenea sa va pregatiti din timp pentru cutremur luand toate masurile necesare posibile: de la demersuri pentru consolidarea cladirii in care locuiti, achizitionarea biroului, la pregatirea unor resurse de apa si hrana neperisabila, precum si al unui fluier cu ajutorul caruia, daca va fi cazul, sa va faceti auziti de sub daramaturi. Mai multe informatii despre pregatre, in acest clip:

Biroul Mobifort pentru protectie la cutremur

Vino la vizionare

Te asteptam in zona Salii Palatului din Bucuresti pentru a afla mai multe despre biroul MobiFort si cum sa te pregatesti pentru cutremur. Programari la 0761146285, de luni pana duminica.


- Copyright © MobiFort -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -